Navodila za tekače

Navodila za udeležence 10km teka

Za sobotni večer je spremenljivo vreme (čeprav še vedno računamo na sonce!) zato upoštevajte to pri izbiri oblačil in obutve. Mi bomo poskrbeli, da bo prireditveni prostor pred odrom ustrezno pokrit.
Če ne poznate, kako se pride do prizorišča, sledi info tablam, ki bodo postavljene po Bledu. Vodile bodo do Veslaškega centra v Mali zaki.
Parkiranje na prireditvi je brezplačno, na za to določenih površinah v bližini prireditvenega prostora in drugje po Bledu. Držite se navodil redarjev!
Prevzem štartnih številk poteka v Mali Zaki, pri Veslaškem centru. Najprej na stojnici dvignete kuverto s številko. V kuverti je tudi zapestnica s kupončkom za dvig darilne vrečke in vode (ter kremšnite po teku). Pazljivo pri trganju posameznih kupončkov na zapestnici, da jih ne izgubite.
Darilno vrečko dvignete v pokritem hangarju ob stojnicah.
Vsak tekač na vodni točki že pred tekom lahko dvigne plastenko vode Romerquelle za ustrezno rehidracijo.
Oddaja garderobe poteka v pokritem hangarju desno od vhoda na prizorišče. Oddaja in prevzem sta možna le s štartno številko, od 17:00 do 24:00.
Štart teka na 10km je ob 22h na Pristavi – 2km hoje iz prireditvenega prostora mimo kampa proti Bohinju. Odpravite se pravočasno!
Štart otroškega teka je ob 20:00 (mlajši do 6 let) in 20:10 (otroci nad 6 let) na prireditvenem prostoru, prijave možne še pred štartom.
Otroško varstvo deluje od 19:00-24:00. Šotor je na vzhodnem delu, pod drevesi.
Štart rekreativnega teka na 1200m je ob 21h na prireditvenem prostoru, prijave možne še pred štartom.
 Zapestnico s kupončkom za kremšnito si nadenite že pred tekom in tecite z njo; poleg tega, da je odsevna, bo takoj pri roki za kremšnito na cilju! Pomagali vam bodo tudi na prijavni službi.
Na progi so tri okrepčevalnice: na 4km, na 7km in v cilju. Na voljo bo voda in Powerade. V cilju vsak tekač prejme plastenko Powerade.
 Kremšnito dobite s kupončkom takoj po teku na prireditvenem prostoru.
  Zdravniška služba z rešilcem bo ves čas prireditve v pripravljenosti na prireditvenem prostoru. Če jo potrebujete, se obrnite na najbližjega prostovoljca, redarja ali organizatorja (v temno modrih majicah, napis Nočna 10ka na hrbtu)!
  Pred tekači bo ves čas teka vozilo redarsko vozilo, prav tako za tekači na koncu.
  Naglavnih lučk letos ni v darilni vrečki, zato si prinesite svojo s seboj in po možnosti tecite z njo.
  Meritve časa potekajo s čipi, zato si ga obvezno namestite na obutev oz. okoli gležnja. Čip dobite v kuverti (ali prinesite svojega, če ste ga prijavili). Brez čipa ni rezultata!
  Če bi nastopili v kategoriji bosi tek, potem to javite ob prevzemu številke ali najkasneje na štartu! Na štartu boste lahko pustili tudi svoje čevlje (dostavimo v garderobo).
  Podelitev nagrad in medalj se začne takoj po prihodu zadnjega tekača v cilj, ob cca. 23.30.
  Na prireditvenem prostoru bo dovolj smetnjakov za odpadke, zato vas prosimo, da jih tja tudi odlagate. Hvala.

ŽELIMO VAM DOBER TEK IN OBILO DOBRE VOLJE!!