Nočna 10ka 2008

A jh uhka 10 u en noč?

Bled so v soboto, 12. julija zasedli tekači in tekačice. Idealno, sončno vreme in sproščeno vzdušje sta prispevala k temu, da je tudi gorenjski biser spet postal športno-rekreativna prestolnica Slovenije, čeprav le za en dan (še bolje, za eno noč ). Rekreativci in tekmovalci iz vse Slovenije, poleg tega pa še iz 6 drugih držav so se že v popoldanskem času začeli zgrinjati v Malo Zako, kjer je bil prireditveni prostor 2. Nočne 10ke.

Odlično popotnico sta Nočni 10ki dala Icepower otroški tek ob 20h in Mimovrste rekreativni tek ob 21h. Oba z veliko udeležbo (150 otrok in 100 rekreativcev), netekmovalnega značaja in z namenom popularizirati tek kot najboljšo obliko rekreacije. Spremljevalni program, ki je štartal že ob 17h in je poleg gostinske ponudbe in zanimivih stojnic ponujal tudi otroško varstvo in delavnice ter živo glasbo je tudi navijačem, turistom in naključnim obiskovalcem krajšal večerne urice. Ko je ob 22h nastopila popolna tema, je zavrelo na štartu na Pristavi. Pok pištole je skoraj tisočglavo množico tekačev pognal v dir; za vrhunec prireditve se je sprostil ves adrenalin in energija. Prva dva kilometra sta dodobra raztegnila kolono tekačev, karavana lučk je krenila po poteh okoli jezera.

Rekordna udeležba (926 udeležencev, od tega skoraj polovica žensk) je obetala tudi odlične rezultate, glede na razmere (jasno vreme, 22 stopinj na štartu) pa napovedovala tudi rekordne dosežke. Upravičeno; po krogu in pol je ciljno črto prvi prekoračil Boštjan Hrovat, lanski zmagovalec, ki je za 10km progo potreboval vsega 32 minut in 25 sekund. Sledila sta mu odlična Peter Letnar iz Ljubljane in Marko Pintar iz Železnikov. Pri ženskah je vse dvome o zmagovalki razblinila Darja Kokalj z odličnim časom 37 minut in 4 sekunde (rekord proge), sledili pa sta ji presenetljiva Angležinja Mary Ferrier in Jana Strahinič iz Domžal.

Posebej velja omeniti bosonoge tekače. Posebnost Nočne 10ke je tudi kategorija bosih in s progo se je pogumno spoprijelo 7 tekačev in 1 tekačica. Nace Pavlin Zakovšek, Simon Udovič, Brane Bertoncelj, Boštjan Starman, Aleš Albreht, Tomaž Zupančič, Rok Dežman in Anica Bele so si zagotovili častno mesto na 3. Nočni 10ki in nastop v prvih vrstah.

Prireditev se je končala v zgodnjih jutranjih urah, z užitkom je bilo gledati zadovoljne udeležence 2. Nočne 10ke, ki so ob odhodu zatrdili, da se na Bled še vrnejo.

Hvala vsem udeležencem 2. Nočne 10ke, ki ste prišli v goste k Vitezom Dobrega Teka in soustvarili odlično prireditev. Vabimo vas, da se ob letu osorej spet vrnete! Še enkrat hvala in srečno!

Vaši Vitezi Dobrega Teka

Tu so že rezultati:

REZULTATI SKUPNO in PO KATEGORIJAH

FOTKE SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ

DRUGI O 2. NOČNI 10ki

2. NOČNA 10ka V MEDIJIH