Nočna 10ka 2009

Tretja izvedba Nočne 10ke je za nami - prijetno utrujeni gledamo na opravljeno delo in smo zadovoljni. Tudi tokrat je vreme prizaneslo, še več: na štartu je bilo idealnih 15 stopinj. Pričakovati je bilo odlične rezultate in naša pričakovanja so se uresničila - toliko osebnih rekordov in odličnih dosežkov že dolgo ni bilo na kaki tekmi. Čestitke vsem udeležencem - bili ste fantastični! Nedotaknjena sta ostala le rekorda proge, čeprav do novih znamk ni manjkalo veliko. Končala se je tudi tradicija pri moških: dvakratnega zmagovalca Boštjana Hrovata iz Begunj je tokrat prehitel Marko Pintar iz Sorice, tretje mesto je presenetljivo osvojil odličniDejan Zorman iz Hrušice. Pri dekletih je suvereno slavila Neža Mravlje iz Kovorja, Jana Strahinič iz Domžal je bila druga, tretja pa Jana Oman iz Bitenj. Na teku je štartalo rekordnih 1000 tekmovalcev, če upoštevamo še rekordni udeležbi na otroških tekih in na rekreativnem teku, pa se številka udeležencev giblje skoraj na 1500 tekačev in tekačic. Navdušuje tudi visok delež žensk na 10ki, saj se že tretje leto giblje okrog polovice vseh udeležencev.

Kot edini v Sloveniji imamo tudi boso kategorijo na teku; tokrat se je na pot podalo 6 bosonogcev. V cilju so se zvrstili takole: zmagal je Boris Rifl iz Ljubljane pred Branetom Bertoncljem iz Železnikov iz Iztokom Moričem, Vitezom iz Jesenic. Četrti je bil Bojan Šarabons Primorske, ostala dva pa še iščemo [Smile] (sta bila brez čipov). Čestitke vsem in vabljeni tudi ob letu osorej!

Vitezi Dobrega Teka že kujemo načrte in brusimo ideje za naslednje leto. Nočna 10ka bo na sporedu tudi prihodnje leto. Dober tek do takrat!

Poglejte si še REZULTATE PO KATEGORIJAH ter NAŠE FOTKE in FOTKE na FOTOBANKI.

MEDIJI O 3. NOČNI 10ki

GLAS LJUDSTVA

Viteški pozdrav!