Nočna 10ka 2010

V soboto, 10. julija je bil Bled tekaški center Slovenije. Na štartu točno 10km proge se je ob 22h zbralo več kot 2000 tekačev iz vse Slovenije. Že pred tem sta bila na sporedu otroški tek ob 20h in rekreativni tek ob 21h. Skupaj je na Bledu teklo okoli 2.500 tekačev.

V sončnem in vročem vremenu se je prireditev pričela že ob 17. uri popoldne. Prireditveni prostor v Mali zaki so najprej zasedli ponudniki in razstavljalci na stojnicah - skupaj jih bilo več kot 20. Med drugim velja omeniti IcePower, CEP, očala Goggle, Neocelico, Eto Kamnik, Ljubljanske mlekarne, Asics, Maxxfit Kranj, Integriteto ter Svet za preventivo. Kmalu je bilo prizorišče polno tekačev, ki so prišli po štartne številke in darilne vrečke. Vsak tekač je prejel tekaško majico, naglavno lučko, plastenko vode, hladilno kremo, sladke in slane prigrizke ter več kuponov z ugodnostmi.

Vitezi Dobrega Teka so poskrbeli tudi za organizirano in brezplačno parkiranje v neposredni bližini prizorišča ter varovano garderobo za vse tekače. Namesto tušev je bilo na voljo Blejsko jezero, medtem, ko je bilo poskrbljeno za sanitarije in ločevanje smeti in odpadkov.

Odlično zasedeno je bilo otroško varstvo, kjer se je zabavalo in igralo več kot 80 otrok. Vsak otrok je dobil tudi brezplačen sladoled in spominek iz delavnic.

Štart in cilj sta na Nočni 10ki ločena, tako, da so se tekači lahko primerno ogreli in pripravili. Vrhunec večera je bil pok štartne pištole na Pristavi, ki je v gibanje spodbudil rekordno število tekačev, ki so imeli pred sabo krog in pol okoli Blejskega jezera. Na 4km so tekači tekli čez prireditveni prostor, kjer jih je pričakalo glasno navijanje. Prvega tekača smo v cilju pričakali že v dobre pol ure: zmagal je Tržičan Boštjan Hrovat s časom 32 minut in 30 sekund, tik pred mladim Blažem Gradom (32:31), tretji pa je bil Mariborčan Mario Vračič (32:59). Pri ženskah je rekordno odtekla državna prvakinja v maratonu Daneja Grandovec s časom 37:19, takoj za njo se je uvrstila Neža Mravlje (37:27), mesto na stopničkah pa si je zagotovila tudi Jana Strahinič iz Domžal (39:22). Posebnost Nočne 10ke je tudi bosa kategorija, kjer je z odličnim časom 36:08 slavil Boštjan Urankar iz Kranja.

Vsak tekač je v cilju prejel še unikatno medaljo - vilico in kremno rezino ter osvežilne napitke. Ob progi je tekače med tekom zabavala živa glasba in navijanje, posebno vzdušje pa je pripravila Godba Gorje, ki je za vse tekače igrala v Zdraviliškem parku, potem pa pospremila tudi zadnjega tekača v cilj. Po podelitvi nagrad in priznanj je zabava trajala še pozno v noč z bogato gostinsko ponudbo in znano glasbeno skupino Joške v'n.

Nočna 10ka je bila tudi dobrodelna. V sodelovanju s Kriznim centrom Kresnička, ki skrbi za mlade iz socialno ogroženih družin, so Vitezi pripravili Rekreativni Kresničkin tek in zbirali sredstva za letovanje otrok, ki si tega ne morejo privoščiti.

Vitezom na je prireditvi pri izvedbi pomagalo več kot 120 prostovoljcev, prireditev pa je podprlo tudi več nepogrešljivih sponzorjev: GG Bled, Factor Banka, FŠO, Intersport, Asics, Lincer, Ice Power, BTC, CEP, Panaceo, NLB Leasing, Imis, Union, Swarco Lea, Dnevnik, Občina bled in Turizem Bled.

REZULTATE LAHKO NAJDETE TUKAJ

FOTKE, KI SO JIH POSNELI VITEZI NAJDETE TUKAJ (avtorja Matjaž Jug in Igor Zonik)

FOTKE NA FOTOBANKI