Prevozi in parkiranje na Nočni 10ki 2023

Za dostop do Bleda priporočamo sredstva javnega prevoza in skupni prevoz. Vaš prevoz na 10ko lahko ponudite na platformi prevozi.org (#nocna10ka)

Lahko se tudi prijavite na shuttle prevoz z busom iz Ljubljane. Označite na prijavnici ali naknadno javite na vitezi@vitezi.net .

Če boste na Bled prišli z avtom, imamo za vas organizirano tudi parkirišče. Žal na Bledu ni več možno parkirati blizu prireditvenega prostora. Potrudili smo se, da vam omogočimo dovolj prostora pri tovarni LIP.

Do parkinga se boste pripeljali po severni obvoznici. Parking je 3km oddaljen od začetka Bleda.. Glavno parkirišče je pri tovarni LIP. To je brezplačno. Na ostalih parkiriščih lahko parkirate tako kot ostali obiskovalci Bled, glede na dostopnost.

Zaradi trajnostne usmeritve občine Bled je parkiranje na zelenih površinah omejeno in prepovedano. Potrudili smo se, da vam vseeno zagotovimo brezplačni parking, ki je sicer nekoliko dlje kot običajno.
Najbližji parking, ki je brezplačen in dostopen vsem, je pri tovarni LIP; kilometer in pol iz Veslaškega centra, iz smeri Bleda proti Pokljuki pri tovarni LIP. Od avtobusne postaje, ki je pri cesti ob parkirišču do prireditvenega prostora bomo organizirali BUS ki bodo vozili krožno na približno 30 min, med 17. in 22. uro, ter med 24. in poltretjo zjutraj. Črna črtkana črta je peš dostop do prizorišča ob železnici (prehod iz parkinga pod tunelčkom pod železnico), rdeča črta pa je trasa avtobusa do prizorišča.

Z avtom pa ne bo mogoče do prireditvenega prostora (razen razstavljalci, mediji, akreditirani obiskovalci).

Vsa parkirišča bodo označena, dosledno upoštevajte navodila redarjev.