Rekreativni Ozarin tek 2022

Ste novinec v rekreaciji pa ne veste, če je tek prava stvar? Bi se poskusili na Nočni 10ki, pa je 10km razdalja še predolga za vas? Imamo rešitev: Ozarin rekreativni tek bo ravno pravšnji za vas!

V sodelovanju s partnerjem Društvom OZARA Slovenija vam bomo pripravili progo, dolgo 1.200m, ki bo trikrat obkrožila prireditveni prostor v Mali Zaki, tako, da vas bodo vaši spremljevalci lahko spodbujali, za vas pa bomo navijali tudi mi. Vsakega tekmovalca bomo v cilju pozdravili in nagradili s kremšnito in nagrado, za pogum in spodbudo, da na Nočno 10ko še pride.

Štartnine ni, na prijavni stojnici pa zbiramo prostovoljne prispevke, ki bodo namenjeni aktivnostim društva OZARA, ki kot nevladna organizacija izvaja različne preventivne aktivnosti, založniško dejavnost, izobraževanje in promocijo duševnega zdravja.

Tudi letos bomo Vitezi od vsake štartnine na Nočni 10ki prispevali 1€ za programe Društva Ozara. Prispevate pa lahko tudi vi, že zdaj! SMS donacija: SMS s ključno besedo OZARA pošljite na 1919 in prispevate 1 euro za programe oseb s težavami v duševnem stanju. ZA Ozaro lahko prispevatudi preko računa Paypal.

Kako je bilo lansko leto? Zbralo se je več kot 450 rekreativcev, ki so brez težav opravili s progo inprišli v cilj zadovoljni. Teka se je leto pred tem udeležil tudi predesdnik države g. Borut Pahor. Prireditve se je udeležilo tudi nekaj hitrohodcev, ter celo udeležencev na vozičkih. Vsi ti tudi letos vabljeni, da se nam pridružite in z nami soustvarite odlično vzdušje na Nočni 10ki 2017. Prijavite se od 10.2. naprej, izberite Rekreativni tek in 8. julija pridite na Bled! Štart rekreativnega teka je ob 18h v Mali Zaki, štartnine za Ozarin rekreativni tek pa ni!

Oglejte si video, ki je bil predvajan lani 10. oktobra, na svetovni dan duševnega zdravja in opozarja, da je duševno zdravje neprecenljivo. Krepimo si ga tudi s tekom!