/
PONDELJEK, 16. 07. 2018
Bled je bil 14.7. tekaška prestolnica Slovenije!

14. julija 2018 je na tekaški progi okoli Blejskega jezera uživalo več kot 4000 tekačev. Zanje pa je navijalo 4000 navijačev. Športni dogodek, kot ga Bled ne pomni!

Vitezi Dobrega Teka so poskrbeli za vse organizacijske vidike. Delo so ponovno opravili z odliko in navdušili več kot 8000 obiskovalcev.
Nočna 10ka je bila najboljša doslej! Točno ob 22h se je na štartu zbrali rekordno število tekmovalcev - 3012 teka in druženja željnih tekačev iz Slovenije in 27 drugih držav sveta. Za tek skoraj idealno vreme; med tekom je bilo manj kot 20 stopinj, celo nekaj kapelj dežja je osvežilo ozračje. Idealni pogoji za tek!

Zmago je po napetem boju (večino tekme sta tekla z ramo ob rami) odnesel odlični atlet Mitja Krevs, ki je ubranil zmago z odličnih 31.41 in na koncu zanesljivo slavil pred nekdanjim olimpijcem Primožem Kobetom (32.11) . Za njim sta se zvrstila še Danec Simon Larsen (32.46) in nekdanji zmagovalec na 10ki Peter Kastelic (34.07). Pri dekletih je naslov ubranila atletinja Sonja Roman, ki je suvereno zmagala s časom 35.35 pred nekdanjo zmagovalko Nejo Kršinar (37.09) in mlado Ano Vrečar (39.52).
Bosonogci so tokrat lovili Žiga Koprivnika, ki je s časom 37.58 slavil pred Janezom Mihovcem (38.23) in Urošem Kraljem (41.25). Pri dekletih je dirka tudi dala novo staro zmagovalko: bosonoga zmaga šla Sanji Vebster (46.28) , druga je bila Diana Volčjak, tretja pa Irena Gruntar.
Letošnjo izvedbo Nočne 10ke so popestrili tudi zanimivi gostje. Med drugimi so to vrhunski tekači in znani olimpijci Primož Kobe, Roman Kejžar kot navijač, HelenaJavornik in Sadik Mujkič ter vrhunski atleti Mitja Krevs, Janez Mulej in Neja Kršinar. Manjkal ni niti ambasador Coca Cole Jure Košir. Predsednik države Borut Pahor se je tik pred zdajci opravičil, z veseljem pa ga pričakujemo spet naslednje leto.

Vsi rezultati so tukaj: http://remote.timingljubljana.si/timing/rezultati.aspx?IDtekme=3493&tip=B
Tekači so pohvalili novosti in izboljšave letošnje Nočne 10ke in bili navdušeni nad nahrbtniki in lučkami v darilni vrečki. Zanimiv in zabaven program že popoldne z Ozarinim rekreativnim tekom in IcePower otroškimi teki je točno ob 22h začinila Nočna 10ka, po teku pa spet nepozaben žur s skupino Joške v'n.
Po Ozarinem rekreativnem teku teku so Vitezi Dobrega Teka društvu Ozara predali ček z donacijo za 3012€, ki so jih zbrali od letošnjih štartnin.
Temperatura zraka med tekom je bila toplih 20 stopinj, prijetno je rosilo, jezero, v katerem so se kasneje okopali mnogi tekmovalci, pa kar 21 stopinj celzija. Za izvedbo prireditve je skrbelo skoraj 20 različnih služb s skupaj 250 prostovoljci, povečini člani Vitezov Dobrega Teka. Organizatorji so s prireditvijo izjemno zadovoljni, saj so kljub organizacijskim izzivom uspeli prireditve izvesti nad vsemi pričakovanji. Razdeljeno je bilo več kot 7000 litrov športnih napitkov in vode in 5000 kremšnit. Na cilju smo pozdravili tekače iz vse Slovenije in še 27 drugih držav. Skupaj je Bled na Nočni 10ki obiskalo več kot 8000 obiskovalcev.
Fotografije celotne prireditve najdete tukaj: https://www.facebook.com/pg/nocna10ka/photos/?tab=albums
Avtorji: Grega Valančič, Žiga Zupan, Urban Urbanc, Sportida

Zahvala vsem sponzorjem (Coca Cola, GG Bled, Nissan Slovenija, Vzajemna, SKB, Hervis, Hoka One One in ostali), partnerjem, prostovoljcem in obiskovalcem, ki so prispevali vsak svoj del k odlični prireditvi.