/
PONDELJEK, 11. 07. 2016
Bled je bil 9.7. tekaška prestolnica Slovenije!

9. julija 2016 je na tekaški progi okoli Blejskega jezera uživalo več kot 4000 tekačev. Zanje pa je navijalo 4000 navijačev. Športni dogodek, kot ga Bled ne pomni!

Vitezi Dobrega Teka so poskrbeli za vse organizacijske vidike. Delo so ponovno opravili z odliko in navdušili več kot 8000 obiskovalcev.
Nočna 10ka je bila najboljša doslej! Točno ob 22h se je na štartu zbrali rekordno število tekmovalcev - 3000 teka in druženja željnih tekačev iz Slovenije in 25 drugih držav sveta. Za tek skoraj idealno vreme; med tekom je bilo okrog 20 stopinj.

Zmago je odnesel nekdanji olimpijec Primož Kobe in s časom 31.35 zanesljivo slavil pred lanskim zmagovalcem Petrom Lamovcem in mladim Domnom Hafnerjem. Za njim sta se zvrstila še državni prvak v maratonu Janez Mulej in legenda slovenskega teka Roman Kejžar. Pri dekletih je po nekaj letih spet slavila Neja Kršinar (37.55) pred Tino Kozjem in še eno legendo, Heleno Javornik.

Bosonogci so lovili Boštjana Urankarja, ki je bil sedmič zapored nerešljiva uganka tudi večini obutim tekačem. Znova izjemno, s časom 36:17 je slavil pred Urošem Kraljem in Gregom Derlinkom, vsi trije pa so tudi člani domačega društva Vitezi Dobrega Teka. Pri dekletih je dirka dala novo staro zmagovalko: bosonoga zmaga šla Diani Volčjak, druga je bila Mary Pavlič, tretja pa Irena Gruntar.
Letošnjo izvedbo Nočne 10ke so popestrili tudi zanimivi gostje. Med drugimi so to vrhunski tekači in znani olimpijci Primož Kobe, Žana Rojnik, Roman Kejžar, Brigita Langerholc, Helena Javornik, Mateja Šimnic in Sadik Mujkič ter vrhunski atleti Peter Lamovec, Lucija Krkoč, Mitja Krevs, Janez Mulej, Denis Šketako, Neža Mravlje in Neja Kršinar. Manjkal ni niti ambasador projekta Pospeši ritem, Jure Košir. Predsednik države se je tik pred zdajci opravičil zaradi poškodbe rame.

Vsi rezultati so tukaj: http://remote.timingljubljana.si/timing/rezultati.aspx?IDtekme=3017&tip=B

Tekači so pohvalili novosti letošnje jubilejne 10. Nočne 10ke. Navdušeni so bili nad piknik odejo, dežnikom in specialno lučko ter ostalimi darili. Organizacija prireditvenega prostora je omogočila še boljšo pretočnost obiskovalcev, ponudba na stojnicah je bila velika. Nov štart v centru Bleda se je izkazal za zadetek v polno! In nenazadnje, skupina Joške vn je do zgodnega jutra zabavala več tisočglavo množico, ki je zadovoljno zapuščala to inovativno tekaško prireditev. V teku je poleg 3000 tekačev na najdaljši razdalji uživalo še več kot 500 otrok in skoraj 400 rekreativcev.
Po Ozarine rekreativnem teku teku so Vitezi Dobrega Teka društvu Ozara predali ček z donacijo za 3000€, ki so jih zbrali od letošnjih štartnin - 1€ od vsake.

Temperatura zraka med tekom je bila toplih 25 stopinj, jezero, v kateremo so se kasneje okopali mnogi tekmovalci, pa kar 23 stopinj celzija. Za izvedbo prireditve je skrbelo skoraj 20 različnih služb s skupaj 250 prostovoljci, povečini člani Vitezov Dobrega Teka. Organizatorji so s prireditvijo izjemno zadovoljni, saj so kljub organizacijskim izzivom uspeli prireditve izvesti nad vsemi pričakovanji. Razdeljeno je bilo več kot 6000 litrov športnih napitkov in vode in 5000 kremšnit. Na cilju smo pozdravili tekače iz vse Slovenije in še 25 drugih držav. Skupaj je Bled na Nočni 10ki obiskalo več kot 8000 obiskovalcev.

Že v petek zvečer pa je ob jubileju slavnostna akademija izpostavila mejnike desetletne zgodovine in se s s spominskimi številkami zahvalila stalnim udeležencem, partnerjem in zmagovalcem.

Albume fotografij celotne prireditve najdete tukaj: https://www.facebook.com/nocna10ka/photos/?tab=albums
Avtorji: Vid Ponikvar, Grega Valančič, Urban Urbanc, Sportida in Jane Jankovski

Zahvala vsem sponzorjem, partnerjem, prostovoljcem in obiskovalcem, ki so prispevali vsak svoj del k odlični prireditvi.