/
SREDA, 20. 05. 2015
Kako še do štartnine, zakaj limit in še nekaj ostalih vprašanj

Po zaprtju prijav se na nas obrača precej tekačev, ki si niso uspeli zagotoviti svojega štartnega mesta z različnimi vprašanji. Na nekaj najpogostejših smo odgovorili spodaj.

Zamudil sem prijavo/plačilo, ali lahko še pridem do štartnine za Nočno 10ko?
Seveda, obstajata dve možnosti. Prva je ta, da obiščete našo temo na Tekaškem forumu in vpišete svoj oglas, da kupujete štartnino. Posebej v juniju se ponudba zelo poveča (zaradi obveznosti, poškodb, dopustov), zato se splača slediti tudi objavam. Lani smo na ta način opravili več kot 50 menjav; ki jih bomo tudi letos omogočali brezplačno. Druga možnost je redna udeležba na Pripravah za Nočno 10ko v 4 slovenskih krajih - ed najpridnejšimi bodo konec junija izžrebali več deset štartnin.

Zakaj je na Nočni 10ki limit prijav?
Vitezi Dobrega Teka že od prve izvedbe naprej omejujemo število prijav iz več razlogov. Prvi je varnostni: vsako leto vzamemo toliko tekačev, kolikor jih lahko še varno in brezsrkrbno teče po ne prav širokih blejskih cestah in ulicah. Tudi prireditveni prostor je omejen; poleg 2500 tekačev, vseh otrok, rekreativcev prireditev obišče vsaj še enkrat toliko spremljevalcev in drugih obiskovalcev. Skoraj 8000 obiskovalcev pa na prostoru v Mali Zaki ravno še dopušča varnostno obvladljiv dogodek. Drugi razlog je vidik kvalitete prireditve: naše načelo je, da tekačem ponudimo vrhunsko organiziran dogodek, ki ga lahko doživljajo v polnosti, najsibo na progi, na prireditvi, pri prihodu, parkiranju, na koncertu po teku itd. Preveliko število ljudi vsaj delu množice to lahko okrni. Zato imamo raje manj udeležencev, kot bi si jih želelo priti, pa tiste toliko bolj navdušene.

Kako presenem prijavo na drugega tekača?
Preprosto, na naš email pošljete podatke novega tekača (ime, priimek, kraj, letnik, klub in email), mi pa na seznamu zamenjamo vaše podatke z njegovimi. Menjava je brazplačna, opravljamo pa jih do 3.7.2015.

Kje na Bledu lahko prespim, katere nastanitve priporočate?
Na Bledu smo povezani z več hotelirji in ponudniki nastanitev, ki imajo v vikendu Nočne 10ke še proste kapacitete. Priporočamo, da se obrnete na enega od teh na naši strani.