/
SOBOTA, 15. 06. 2019
Nočna 10ka in Novamont v projekt Biorazgradljivo!

Nočna 10ka bo zero-waste v sodelovanju z NOVAMONT in Infrastrukturo BLED

Nič več plastičnih vrečk, plastičnih lončkov na okrepčevalnicah, nič več plastičnih vilic in krožnikov ob kremšnitah ter pribora pri gostincu - na Nočni 10ki uvajamo birazgradljivo embalažo in potrošni material!

Skupaj s podjetjem Adrialoop, ki je zastopnik italijanskega proizvajalca Novamont in blejsko Infrastrukturo uvajamo projekt, ki bo prireditev naredil še bolj zeleno, okolju neškodljivo in uporabnikom prijazno. Dobrodošli na zero-waste Nočni 10ki!

Kaj boste uporabljali?

NOVAMONT-ovi bioplastični izdelki iz MATER-BI® granulata za gostinstvo (jedilni pribor, skodelice, krožniki itd.) so biorazgradljivi in ​​kompostabilni. Potrošnik zdaj lahko ves svoj namizni pribor in plastično embalažo, ki je v stiku z živili, zbira v enem samem zabojniku, pripravljenem za organsko recikliranje.

Uporaba bioplastike MATER-BI lahko pomeni tudi zmanjšanje stroškov za ravnanje z odpadki, saj je prenos živilskih odpadkov na organsko recikliranje, zlasti če ni onesnažen s klasično plastiko, običajno nižji kot pri nesortiranih odpadkih na odlagališčih. GranulatiMATER-BI se uporabljajo pri izdelavi široke palete izdelkov, ki omogočajo, da se biološki odpadki iz gospodinjstev, dogodkov, gostinskega sektorja in komercialnih trgovin s hrano popolnoma kompostirajo. EN13432 certificirani MATER-BI in odobreni izdelki za stik z živili vključujejo vrečke, nože, vilice, žlice, slamice ter skodelice za toplo in hladno pijačo.