Organizatorji

Vitezi Dobrega Teka smo društvo z Bleda, ki ima trenutno več kot 200 aktivnih članov z vse Slovenije. Združuje nas predvsem veselje do rekreacije, zabave in dobre volje, po možnosti vse troje združeno v enem. Skupaj namreč tečemo, tudi kolesarimo, hodimo v hribe, se ukvarjamo s triatlonom in še čem. Že od začetka organiziramo izlete na večje domače in tuje tekaške prireditve, kamor največkrat potujemo z avtobusom, občasno pa tudi z letalom, avtodomi ali vlakom. Ti športni izleti so doživetje že samo po sebi, zato privlačijo tudi tekače izven društva in so vedno polno zasedeni. Kot tradicionalne velja omeniti maratone v Ljubljani, Radencih in Sežani, bili pa smo že v Berlinu, Parizu, Amsterdamu, Stockholmu, Rimu, Barceloni, Londonu, Beogradu, Dunaju, Pragi in New Yorku. Planov pa imamo še za naslednjih 50 let :)

Vitezi smo v Sloveniji ena najopaznejših rekerativnih skupin, prepoznavnih predvsem po rumenih in roza dresih, bučnem navijanju in kreativnemu in zabavnemu pristopu k rekreaciji in tekmovanjem. Ta pristop je zelo opazen tudi pri naši, morda najpomembnejši dejavnosti, organizaciji tekaških prireditev.

Prve ideje o organizaciji lastne tekaške prireditve so vzklile skoraj hkrati s tem, ko smo se leta 2006 začeli povezovati. Kot aktivni športniki in rekreativci, ki smo se redno udeleževali organiziranih prireditev, smo si želeli enkrat organizirati prireditev po naši meri, tako, ki bo posnemala dobre strani drugih, hkrati pa še dodala na atraktivnosti, odličnosti in unikatnosti. Po premetavanju idej se je leta 2007 rodila Nočna 10ka, ki se je v borih nekaj letih ustalila med najštevilčnejšimi tekaškimi prireditvami v Sloveniji. Po atraktivnosti ji skoraj ni para.

Preberi več...

KONTAKTNI PODATKI:

Društvo Vitezi Dobrega Teka,
Alpska 17, 4260 Bled
mail: vitezi@vitezi.net
telefon: 041 709 531 (Marko)
telefon: 041 431 363 (Igor)

davčna številka: SI94640254

Facebook: https://www.facebook.com/ViteziDobregaTeka
Twitter: https://twitter.com/ViteziDobTeka
Picasa: https://plus.google.com/photos/113076862803706759507/albums?banner=pwa